Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρώην Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Αγαθόνικος – Ο μακαριστός καταγόταν από το Αίγιο

0
14

Με βαθύτατη θλίψη ο Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος και ο Κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως πληροφορήθηκαν την προς Κύριον εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κυρού Αγαθονίκου.

Ο μακαριστός Γέροντας, καταγόμενος από το Αίγιο, υπήρξε ένας υποδειγματικός και φωτισμένος Ιεράρχης, με πολύπλευρο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο. Η ψυχική του ευγένεια, η άοκνη δράση του, καθώς και η προσφορά του στα εκκλησιαστικά δρώμενα θα συνεχίσουν να αποτελούν για όλους μας ανεκτίμητο κληροδότημα.

Τον κ. Ιερώνυμο θα εκπροσωπήσει στην Εξόδιο Ακολουθία, η οποία θα τελεστεί αύριο, Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 11π.μ., στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, ο Αρχιμανδρίτης π. Αλέξανδρος Λουκάτος και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι θα μεταβιβάσουν και τις θερμές συλλυπητήριες ευχές του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου προς τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.