Εντυπωσιακές και πολυπληθείς οι εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ Σταφίδας στο Γρηγόρι Αιγιαλείας

0
33
????????????????????????????????????

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου παρουσιάστηκε και εντυπωσίασε το κοινό η θεατρική παράσταση – κωμωδία «Μπόμπα χαρακίρι» από τον Θεατρικό Όμιλο Συλλόγου Ζαβλανίου Πατρών «Θεατρικές Ανησυχίες», στην πλατεία του χωριού Γρηγόρι, στο πλαίσιο των πολυποίκιλων εκδηλώσεων του 25ου Φεστιβάλ Σταφίδας που διοργανώνει φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος «Ο Άγιος Γρηγόριος».

Η παράσταση παρουσιάστηκε στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας και την παρακολούθησαν οι κάτοικοι του χωριού, γειτονικών χωριών και επισκέπτες από το Αίγιο.

Στο τέλος της παράστασης ο Σύλλογος Γρηγόρι απένειμε αναμνηστικό δίπλωμα στον Θεατρικό Όμιλο Συλλόγου Ζαβλανίου Πατρών  για την συμμετοχή στο 25ο Φεστιβάλ Σταφίδας 2022.

Οι εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ Σταφίδας πραγματοποιούνται με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020, του ΠΑΑ 2014 – 2020, που υλοποιεί ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι Αιγιαλείας «Ο Άγιος Γρηγόριος».

 

Και γαστρονομία – γευσιγνωσία στο Φεστιβάλ Σταφίδας  

Επίσης, την Κυριακή 17 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση επίδειξης μαγειρικής (γαστρονομία) και γευστικών δοκιμών (γευσιγνωσία), με παραδοσιακές συνταγές για φαγητά, γλυκά και ποτά, με συστατικό τη σταφίδα, στην πλατεία του χωριού.

Στην εκδήλωση παρασκευάστηκαν επί τόπου φαγητά, γλυκά και ποτά, με συστατικό τη σταφίδα. Μάλιστα, το κοινό παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον αυτές τις παρασκευές, ενώ αρκετοί συμμετείχαν με ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο και τα υλικά.

Στην συνέχεια, σε κιόσκια με ροτόντες που είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία, όλοι δοκίμασαν τα υπέροχα γεύματα και ποτά, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι για τις δυνατότητες χρήσης της σταφίδας στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Το κοινό παρέμεινε για αρκετές ώρες στο χώρο της εκδήλωσης, απολαμβάνοντας την μοναδική θέα της Αιγιάλειας, του Κορινθιακού και της Ρούμελης, από την πλατεία του χωριού.

Διενεμήθη έντυπο του Συλλόγου με αναλυτικές συνταγές για την παρασκευή αρκετών φαγητών, γλυκών και ποτών, με συστατικό την σταφίδα, όπως Ριζότο, Γεμιστά, Γέμιση για γαλοπούλα, Γαύρος σαβόρο, Κολοκυθόπιτα, Σαλάτα πράσινη, Σαλάτα φακές, Χοιρινό κατσαρόλας, Μοσχάρι κατσαρόλας, Βακαλάος ξερός, Cake, Σταφιδόψωμο, Χαλβάς σιμιγδαλένιος, Μπισκότα, Ρολάκια σταφίδας, Τηγανίτες, Ρυζόγαλο, Ζεστό κρασί, Λικέρ, πρωινό με μήλο ή αχλάδι, με δημητριακά, με γιαούρτι, με γάλα.

Οι διοργανωτές έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις παρουσιάσεις, από τη μεγάλη προσέλευση κοινού και το ενδιαφέρον όλων για την χρήση της σταφίδας στην μαγειρική – ζαχαροπλαστική και ποτοποιία, εκφράζοντας την επιθυμία για επανάληψη τέτοιων εκδηλώσεων και στο μέλλον.