Εντυπωσιακό το Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών των δημοτικών σχολείων

0
13

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών των δημοτικών σχολείων του Δήμου Αιγιαλείας, στο υπαίθριο θέατρο «Γεώργιος Παππάς» του πολιτιστικού κέντρου «Αλέκος Μέγαρης».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθήτριες και μαθητές των Δημοτικών σχολείων Αβύθου, 9ου Αιγίου, Ροδοδάφνης και Καμαρών σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αιγιάλειας.

Οι μαθητές/τριες παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και με την άρτια εμφάνιση ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές, εντυπωσίασαν το κοινό που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δημήτρης Ελευθεριώτης Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αιγιαλείας και παρευρέθηκαν, εκτός από τους εκπαιδευτικούς των Σχολείων, Διευθυντές, γονείς και κηδεμόνες, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι.

«Η λαϊκή μουσική μας παράδοση είναι βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι του λαϊκού μας πολιτισμού. Είναι σημαντικό οι παραδόσεις να ενισχύονται, οφείλουμε και θέλουμε να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες ανανεώνοντας το ραντεβού μας σε ανάλογες εκδηλώσεις. Ευελπιστούμε και εργαζόμαστε έτσι ώστε η ενασχόληση με την λαϊκή παράδοση να καταστεί θεσμική έκφραση του Δήμου μας», τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου.