«Ο λόγος των παιδιών» – Δράσεις για δεξιότητες ομιλίας, λόγου και επικοινωνίας για παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ

0
10

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκινά μια νέα ολοκληρωμένη δράση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης και υποστήριξης για θέματα ανίχνευσης δυσκολιών ομιλίας λόγου και επικοινωνίας για παιδιά ωφελούμενων ΤΕΒΑ ηλικίας 4-6 ετών.

Η δράση με επίκεντρο το παιδί, που ξεκινά τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στοχεύει στην αξιολόγηση δεξιοτήτων των παιδιών καθώς και στην συμβουλευτική / ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση γονέων. Συνεργάτες και επιστημονικό προσωπικό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη μονάδα νέων τεχνολογιών υπηρεσιών υγείας του Εργαστηρίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Τμήματος Λογοθεραπείας Πανεπιστημίου Πατρών και με οργανωμένο τρόπο θα προσεγγίσουν παιδιά 4-6 ετών δικαιούχων ΤΕΒΑ και τους γονείς/ κηδεμόνες τους, με στόχο να συμβάλλουν με προτάσεις για τη θετική συναισθηματική, γνωστική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα στηρίζεται σε εξατομικευμένες συνεδρίες που αφορούν την ανίχνευση δεξιοτήτων λόγου και επικοινωνίας και πλαισιώνονται από συμβουλευτική καθοδήγηση και ψυχοκοινωνική στήριξη των γονέων/ κηδεμόνων από εξειδικευμένους επιστήμονες (ψυχολόγος με ειδίκευση στα παιδιά, λογοθεραπευτής και κοινωνικοί λειτουργοί). Στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Ο λόγος των παιδιών» θα πραγματοποιηθεί και εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης παιδιού – γονιού μέσω κεραμικής τέχνης.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στη γραμμή 2611 100230 καθημερινά (9:00–17:00) είτε να υποβάλουν το ερώτημά τους ηλεκτρονικά στο info@pdeteba.gr.