Στα «Δημήτρια 2023» του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιά την 28η Οκτωβρίου ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου – (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

0
55

Στην εορταστική επετειακή εκδήλωση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Δημήτρια 2023», συμμετείχε το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου.

Οι χορευτές, αφού προσκύνησαν την ιερή αχειροποίητο εικόνα της Παναγιάς της Εικοσιφινίσσης (για πρώτη φορά εξήλθε από την ιερά μονή), παρουσίασαν χορούς Θεσσαλίας καταχειροκροτούμενοι από το ενθουσιώδες κοινό.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και χορευτικοί όμιλοι από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Μετά το πέρας της παράστασης παρατέθηκε δείπνο στους χορευτές και συμμετέχοντες στο ενοριακό κέντρο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Δωρόθεος, επιτροπή συνοδείας της Ιεράς Εικόνος από την Ιερά Μονή, ο Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Πειραιώς και του Αγ. Δημητρίου Αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος Μπόγρης κ.α. Την παρουσίαση έκανε ο προϊστάμενος του ναού π. Δημήτριος Αρώνης συνεπικουρούμενος από τους ιερείς π. Χαρίτωνα και π. Αντώνιο. Την αποστολή του ΧΟΑ συνόδευσε εκ μέρους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, στην πρόταση του οποίου και ανταποκρίθηκε το ΔΣ του Ομίλου, εκ μέρους του ΔΣ οι Κατερίνα Δουδούμη και Γωγώ Μποτίνη καθώς και πενταμελής αντιπροσωπεία παλαιών χορευτών.