Συγκέντρωση και παράδοση ειδών για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας από το Φιλοπροοδευτικό Σύλλογο Γρηγόρι Αιγιαλείας «Ο Άγιος Γρηγόριος»

0
3

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Γρηγόρι Αιγίου «Ο Άγιος Γρηγόριος» και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του χωριού ζήτησαν ευγενώς από τους κατοίκους, τους φίλους του χωριού και άλλους φορείς τη συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Στην ανακοίνωση αυτή ανταποκρίθηκαν χωριανοί, φίλοι καθώς και το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου. Τα είδη που συγκεντρώθηκαν, συσκευάστηκαν σε χαρτοκιβώτια και μεταφερθήκαν με το ΚΤΕΛ Αχαΐας (δωρεάν χορηγία μεταφορικών από το ΚΤΕΛ) καθώς και με Ι.Χ. αυτοκίνητα (επίσης με δωρεάν μεταφορά). Όλα τα είδη παρεδόθησαν την 25η Οκτωβρίου απευθείας στον Πρόεδρο του χωριού Βλοχός Παλαμά Καρδίτσας Ιωάννη Κούκα,.

Ο κ. Κούκας, αφού ευχαρίστησε για την παραλαβή των ειδών, ζήτησε να πληροφορηθεί ορισμένα στοιχεία για το χωριό Γρηγόρης Αιγιαλείας, όπως τη θέση που βρίσκεται, τον αριθμό κατοίκων, τις ασχολίες τους, αλλά και για τον τοπικό Σύλλογο και τη γενικότερη δράση του. Τόνισε τη σημαντικότητα της πρωτοβουλίας για τη συγκέντρωση ειδών για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και ευχήθηκε από καρδιάς ό,τι καλύτερο για όλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρέδωσε στον Πρόεδρο του Συλλόγου Γρηγόρι σχετική ευχαριστήρια επιστολή προς το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου για τα είδη τα οποία προσέφεραν οικογένειες μαθητών, ζητώντας η επιστολή αυτή να παραδοθεί στον Διευθυντή του Σχολείου Γιώργο Αγγελόπουλο.

Με την ευκαιρία του ενδιαφέροντος που έδειξε ο κ. Κούκας για το χωριό και για τη γενικότερη δράση του Συλλόγου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γρηγόριος Φαρμακόπουλος του παράδωσε από ένα αντίτυπο των 4 βιβλίων που έχει εκδώσει ο Σύλλογος (Μαύρη Σταφίδα ο «Φρουτένιος» Χρυσός της Αιγιάλειας, 25 Χρόνια Πολιτιστική διαδρομή της Σταφίδας 1996-2020, Γρηγόρι Αιγιαλείας: Μουσείο Αγροτικής Ιστορίας και Λαϊκής Παράδοσης. Ιστορικό και Πολιτιστικό Αποτύπωμα της Περιοχής, Ο Νέος Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Γρηγόρι Αιγιαλείας. Από το Όραμα στην πραγματικότητα).

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου «Ο Άγιος Γρηγόριος» επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά τους συγχωριανούς καθώς και το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου για την προσφορά ειδών (τρόφιμα – ρούχα) για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Ευχαριστεί επίσης θερμά τον Χρήστο Παπανδρέου, Πρόεδρο ΚΤΕΛ Νομού Αχαΐας, για την πρόθυμη και δωρεάν μεταφορά των ειδών από την Πάτρα στην Θεσσαλία.

Δεδομένου ότι υπάρχουν και άλλοι κάτοικοι του χωριού που ενδεχομένως θα ήθελαν να προσφέρουν για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, σχεδιάζεται η ενέργεια αυτή να επαναληφθεί.