Θεόδωρος Βασιλόπουλος: «Η λέξη – κλειδί για να πετύχουμε είναι ΄΄συνεργασία΄΄»

0
7

Με δικό της περίπτερο συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην τριπλή συνδυαστική έκθεση «Meat & Grill Days – Dairy Expo – Frozen Food 2022», όπου έλαβαν μέρος επιχειρήσεις και από τρεις Περιφερειακές Ενότητες στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, το τριήμερο 12 – 14 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Επαγγελματίες εκθέτες και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα ενημερώθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας για τα εκθέματα των παραγωγών και των επιχειρήσεων και από τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των επαγγελματικών φορέων του κρέατος, του γάλακτος και της αγροδιατροφής, ενώ τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με δράσεις όπως σεμινάρια και ημερίδες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση της εκθέσεως τόνισε τα εξής: «Η πολυεπίπεδη αυτή έκθεση για τους τομείς του κρέατος, των γαλακτοκομικών, της εστίασης, του επαγγελματικού εξοπλισμού αλλά και συνολικά των foodlogistics, αποτελεί ένα εκθεσιακό γεγονός υψηλού επιπέδου. Ο τομέας του κρέατος είναι ένα πολύ δυναμικό κομμάτι της οικονομίας, που απαιτεί οργάνωση, προσαρμογή στα νέα τεχνολογικά και περιβαλλοντικά δεδομένα και σωστή διαχείριση.  Η λέξη – κλειδί για να πετύχουμε σε αυτό τον στόχο όπως και σε άλλες αναπτυσσόμενες δράσεις είναι η “αγαστή συνεργασία”. Για αυτόν τον λόγο σήμερα, έπειτα από την διαρκή κρίση με την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία,  περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα».

Η ασφάλεια των τροφίμων για τον καταναλωτή αποτελεί μείζον ζήτημα, επεσήμανε ο κ Βασιλόπουλος και πρόσθεσε: «Επίσης ζητούμενο και σε αυτό δεν πρέπει να υπάρχουν αμφιβολίες ότι οφείλουμε να ακολουθούμε τους κανόνες και τους κοινοτικούς  κανονισμούς σε όλα τα στάδια του τομέα κρέατος που περιγράφουν με σαφήνεια τις βασικές υποχρεώσεις των υπευθύνων επιχειρήσεων τροφίμων στον τομέα της ασφάλειας.  Για να διασφαλισθεί η ασφάλεια των τροφίμων θα πρέπει να εξετάζονται όλες οι πτυχές της αλυσίδας παραγωγής τροφίμων ως μία συνέχεια, από την πρωτογενή παραγωγή μέχρι και την πώληση ή τη διάθεση του τροφίμου στον καταναλωτή».