Έπειτα από μια ακόμη δύσκολη χρονιά και ύστερα από τρία χρόνια αναστολής των εκδηλώσεων, φέτος -και στο πλαίσιο των 30 χρόνων λειτουργίας- ο Χορευτικός Όμιλος «Αχαιοί» πραγματοποίησε την Τελετή Λήξης της διδακτικής χρονιάς, την Κυριακή, στον όμορφο προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Αβύθου.
Το πρόγραμμα της βραδιάς περιελάμβανε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από όλα τα τμήματα (παιδικά, εφηβικά, νέων και ενηλίκων) και του προγράμματος δράσεων του Ομίλου για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022, απονομή τιμητικών διακρίσεων σε συλλόγους και πρόσωπα για τη στήριξη και τη συνεργασία τους, απονομή αναμνηστικών σε όλους τους χορευτές και χορεύτριες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτριος Καλογερόπουλος, ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη Άρης Πατσόπουλος, οι βουλευτές Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Αιγιαλείας Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ο Δημοτικός σύμβουλος Αιγιαλείας Γεώργιος Ντίνος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ροδοδάφνης Γεώργιος Παλαιολογόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Σελιανιτίκων Γεώργιος Ρόζος, το μέλος της Κοινότητας Αιγίου Θεοφάνης Ραμπαβίλας, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αβύθου Ιωάννης Παπαθεοδωρόπουλος και ο π. Λουκάς αλλά και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αβύθου.
Επίσης, παρέστησαν οι εξής σύλλογοι και τα σωματεία:
Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Νέου Σαλμενίκου, Πολιτιστικός Σύλλογος Σελιανιτίκων «Ο Ήλιος», Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821», Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων « Η Μέλισσα», Πολιτιστικός Σύλλογος Τέμενης «Η Ένωση», Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Άκολης, Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας Λόγγου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αβύθου.
Παράλληλα, τιμήθηκαν για την προσφορά τους ο χοροδιδάσκαλος του Ομίλου Δημήτριος Μασαούτης για τα 30 χρόνια συνεχόμενης προσφοράς, ο Σάκης Παπαδημητρίου από το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου, ο Χαράλαμπος Ψυχογιάννης από τον Ιστορικό Σύλλογο Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821» και η Μέλπω Ρογκάλα από το Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας Λόγγου.
Η βραδιά έκλεισε με τους χορευτές, γονείς, καλεσμένους και θεατές να χορεύουν όλοι μαζί!